F.A. G.A. Goudsblom

De firma Goudsblom te Sint Maarten bevindt zich op de Breelandsweg en is een van de grotere akkerbouwers uit de omgeving. Sinds 1963 is het bedrijf uitgegroeid tot 165Ha pootaardappelen die alle uithoeken van de wereld over gaan, maar sinds een aantal jaar wordt ook Radicchio rosso. geteeld op ongeveer 11Ha.

Je zou zeggen dat een bedrijf wat rond de 176Ha verbouwd afhankelijk is van veel personeel maar dit is in de praktijk niet altijd het geval. Door een hoge mechanisering en efficiënte bedrijfsvoering kan het bedrijf het redden met gemiddeld zes man personeel het jaar rond.

De gebroeders Gerard en Adrie hebben het bedrijf overgenomen van hun ouders en de volgende generatie staat al in de startblokken met Dirk die uiteindelijk in de voetsporen gaat treden van zijn vader en oom. Op deze manier gaat een bedrijf vooruit en voegt iedere generatie wat toe.

Intensieve landbouw en milieu is een omstreden discussie punt maar iedere agrariër doet zijn best om toekomstbestendig te landbouwen. Zo vervolgt de firma Goudsblom hun koers naar groenere landbouw met onder andere meer dierlijke mest en biologische gewasbeschermingsmiddelen zoals pepermuntolie wat helpt bij het voorkomen van virussen in het gewas.

Meer weten over de bedrijfsovername?

Kijk op: https://www.boerderij.nl/meer-automatiseren-zodat-ik-een-middag-vrij-heb