Familie Hoogeboom

Sinds 2007 is Frank Hoogeboom in het bedrijf van zijn vader en oom gekomen. In 2013 heeft
hij het volledige familie bedrijf overgenomen.
2019 komt Mieke Hoogeboom in het bedrijf. Samen starten zij Hoogeboom groente. Naast
het verbouwen van rode-, en witte kool starten ze met meerdere verschillende groentes op
kleine schaal.

In 2022 telen zij rode-, en witte kool. Dit bestaat uit 6 hectare op gangbare basis.
Hiernaast telen zij 1,5 hectare gangbare prei.
2,5 hectare is in omschakeling voor biologisch. Op dit perceel worden verschillende soorten groente geteeld waaronder meerdere koolsoorten en een uitgebreid scala tuinbouwgewassen. 

Ook is er een kleine groentetuin van 1500 m2. Deze is ook in omschakeling naar biologisch.
Hier wordt gewerkt aan een tunnelkas zodra er een vergunning voor is. Op de
groentetuin verbouwen zij onder andere een aantal peulvruchten en bladgroentes.

Het bedrijf wordt gerund door Frank en Mieke Hoogeboom. Er zijn 4 scholieren in dienst die
helpen in de weekenden en vakanties. Hiernaast komen de vader en oom van frank nog
geregeld langs om te helpen.
In de drukke periodes, denk aan de zaai, plant, oogst en verwerkingsperiodes, komen er
meerdere scholieren werken.

De familie Hoogenboom teelt volledig op een regeneratieve teeltwijze, waarbij de focus ligt op bodem, smaak
en voedingswaarde. Zij gebruiken zoveel mogelijk plantaardige en dierlijke
bemesting en sowieso geen nitraatstikstof. Er wordt niet geploegd en dienen mineralen, goede
schimmels (Mycorrhizae) en extra sporenelementen toe aan de grond. Tevens maken zij gebruik van bladsapmetingen om de behoefte van het gewas in kaart te brengen en droge stof analyses om voedingswaarde van de producten in kaart te brengen.

Na iedere teelt worden er groenbemesters gezaaid. Voor een perceel van circa
2,5 wordt omgeschakeld naar een SKAL certificering voor biologische teelt en
afzet. Na dit jaar komt daar nog eens 2,5 hectare bij.

''Door deze manier van telen met aandacht voor de grond, milieu, dier en product zijn wij
overtuigd dat er meer voedingstoffen en smaak in onze groentes zitten.  
Wij verkopen onze producten in ons stalletje aan de weg maar ook aan verschillende
boerderijwinkels.'' -Frank en Mieke Hoogeboom